Intressant om antalet bilar per tusen invånare

Man har ju hört informationen innan om att antalet bilar per tusen invånare skall vara störst i USA med omnejd där biltraditionen sitter extra starkt inrotat. Det var därför kul att surfa in på wikipedia och hitta den här intressanta grafiken som beskriver hur biltätheten ser ut.

Det är alltså i länder som ovan nämnda USA samt Tyskland, Italien, Australien och Japan som når uppemot 500 bilar på tusen invånare. Men högst är det i USA där biltätheten per antal tusen invånare är över 600.

Sverige, bilar och bilförsäkringar

Det kommer väl antagligen inte som någon särskilt stor överraskning att det i Sverige är fler bilar per invånare än vad det är i centralafrika. Levnadsstandarderna skiljer ju sig markant mellan de geografiska områdena.

Ändå kan man ifrågasätta varför svenskar använder sig av bil så pass mycket som vi gör. Vår kollektivtrafik är i jämförelse ganska väl utbyggd samt att kostnaderna för att ha bil i Sverige med bilförsäkring, reparation, skatt, bensin osv är ganska höga.

I vilket fall som helst så skall det bli mycket intressant att följa utvecklingen av antalet bilar som finns över världen de närmsta åren då det av miljömässiga skäl förstås måste ske en förändring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *